Wabi Sabi

“Wabi Sabi: het geheim voor een evenwichtige sfeer in huis”

Als je verlangt naar een rustige en natuurlijke sfeer in huis, dan is Wabi Sabi misschien wel de perfecte interieurstijl voor jou.

Wabi staat voor soberheid en eenvoud, voor de essentie van dingen maar ook voor een manier van leven, een spiritueel pad. Sabi is zoiets als ‘schoonheid door het verstrijken van de tijd’, het gaat over wat mooi is, om objecten en kunst.

Deze eeuwenoude Japanse filosofie brengt de natuurlijke wereld naar binnen en omarmt de imperfecties en schoonheid van het alledaagse leven.

Natuurlijke Elementen en Kleurpalet

Een Wabi Sabi interieur draait om een kalmerend en aards kleurenpalet, met de nadruk op puur natuurlijke materialen. Denk aan tinten zoals beige, zand, en verschillende bruintinten als de basis van je kleurenschema. Deze kleuren creëren een harmonieuze sfeer in je huis. Het is echter niet verboden om een paar accentkleuren toe te voegen, zolang ze maar niet te opvallend zijn.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan accenten van groen, en af en toe een vleugje roze of rode tinten. Grijstinten zijn ook een veelvoorkomend kenmerk in een Wabi Sabi interieur, maar dan kies ik meestal voor de warme grijstinten om de sfeer gezellig en uitnodigend te houden.

De Kracht van Imperfectie

Een van de belangrijkste regels bij het toepassen van de Wabi Sabi stijl is het vermijden van strikte symmetrie. In plaats daarvan omarmen we organische vormen en structuren. Wees echter voorzichtig dat je niet overdrijft, want het doel is om een evenwichtige en serene omgeving te creëren.

In een Wabi Sabi interieur is het gebruik van materialen met unieke structuren essentieel, zoals hout met zichtbare nerven en betonnen vloeren met deukjes en krassen, want deze imperfecties voegen karakter toe. Bepaalde materialen, zoals geoxideerd ijzer en tweedehands bakstenen met wat slijtage, worden in de loop der tijd alleen maar mooier en passen perfect bij de Wabi Sabi stijl, doordat ze een verhaal vertellen en de sporen van de tijd laten zien.

Interieurstudio Ylia – ontzorgt, van concept tot realisatie

De ontwerpen van Interieurstudio Ylia zijn geïnspireerde met de tijdloze principes van Wabi Sabi, waarbij ik visuele ruis minimaliseer en de functionaliteit van je leefruimte optimaliseer. Met een focus op duurzaamheid en tijdloos design garandeer ik dat je interieur zijn schoonheid behoudt voor vele jaren, zonder gevoelig te zijn voor vluchtige trends.

Als ondernemer begrijp ik de waarde van je kostbare tijd, en ik ben hier om je te helpen bij het zoek- en selectieproces. Laten we samen je droominterieur werkelijkheid maken.

Je las een blogpost van interieurontwerper Ylia. Wil je weten hoe ik je kan helpen met je interieur? Bekijk dan mijn pakketten op maat.

Ontvang mijn lijst met favoriete adressen

Wanneer je je inschrijft voor mijn inspiratiemail, ontvang je nu een gratis gids met mijn favoriete interieuradressen. Door het jaar heen ontvang mails met de mooiste inspiratie en unieke aanbiedingen.