Slow Living

“Je Interieur: De sleutel tot vertraging en ontspanning”

Voor degenen onder ons die een druk privéleven en/of een veeleisende baan hebben, is het vinden van een plek om tot rust te komen van onschatbare waarde. Thuis zou deze plek moeten zijn waar je de hectiek van de wereld kunt loslaten en jezelf kunt opladen. Als dit is wat je diep van binnen verlangt, dan heb ik goed nieuws voor je, het is mogelijk.

Slow Living in je Eigen Huis

Deze levenswijze, Slow Living, is een welkome verademing voor degenen die altijd maar AAN staan. Het draait om vertragen, genieten van het moment en een gevoel van innerlijke rust vinden, zelfs te midden van de drukte van het dagelijks leven. Het concept van Slow Living kan naadloos worden geïntegreerd in je interieur, en dat is precies waar de ontwerpstijl van Interieurstudio Ylia bij aansluit.

Wil je de principes van Slow Living in je huis toepassen en thuis een rustpunt creëren? Hier zijn enkele stappen om deze rustige sfeer te bereiken.

Kalmerende Kleuren: kies voor kleurenpaletten die sereniteit en harmonie uitstralen. Zachte, kalmerende tinten zoals subtiele grijstinten, warme aardetinten en rustgevende groentinten dragen bij aan een ontspannen sfeer in je huis. Minder visuele prikkels zorgen ervoor dat je hersenen sneller kunnen ontspannen.

Comfort en Functionaliteit: optimaliseer het comfort in je huis door te investeren in meubels die niet alleen comfortabel zijn, maar ook aangenaam aanvoelen. Zorg voor een functionele indeling die naadloos aansluit op je levensstijl. Denk bijvoorbeeld aan luxe eetkamerfauteuils die uitnodigen tot lang natafelen.

Persoonlijke Accenten: voeg persoonlijke accenten toe aan je interieur om een warme en intieme sfeer te creëren. Denk aan kunstwerken, foto’s, souvenirs en andere items die emotionele waarde voor je hebben. Deze persoonlijke details maken je huis uniek en versterken het gevoel van verbondenheid. De mooie herinneringen die deze persoonlijke items oproepen, brengen een diep gevoel van warmte met zich mee.

Minimalisme en Orde: houd je interieur eenvoudig en opgeruimd, want minimalisme is de kern van slow living. Kies functionele meubels en creëer handige en mooie opbergoplossingen om een rustige en opgeruimde omgeving te bevorderen. Orden decoratieve items door ze te groeperen in plaats van overal te verspreiden, wat zorgt voor een harmonieuze uitstraling.

Aandachtig Ontsnappen: besteed aandacht aan details die je het gevoel geven dat je even kunt ontsnappen. Denk aan comfortabele kussens, zachte dekens, geurkaarsen, of een knusse leeshoek. Deze kleine elementen voegen een vleugje magie toe aan je huis, waardoor je je op elk moment kunt terugtrekken en ontspannen.

Door deze stappen te volgen, kun je de kunst van slow living in je huis toepassen. Het resultaat is een huis dat je uitnodigt om te vertragen, te genieten van het moment en te ontspannen in een kalme omgeving.

Eenvoud & Imperfectie

Slow Living en Wabi Sabi delen overeenkomsten, zoals het omarmen van eenvoud en imperfecties. Beide filosofieën benadrukken het belang van in het moment leven en het vinden van vrede in een rustig levensritme. Ze moedigen bewustzijn en verbondenheid met onszelf en de omgeving aan. Terwijl Wabi Sabi zich concentreert op de esthetische waardering van imperfectie in kunst en objecten, omarmt slow living een bredere levensstijlbenadering.

Je las een blogpost van interieurontwerper Ylia. Wil je weten hoe ik je kan helpen met je interieur? Bekijk dan mijn pakketten op maat.

Ontvang mijn lijst met favoriete adressen

Wanneer je je inschrijft voor mijn inspiratiemail, ontvang je nu een gratis gids met mijn favoriete interieuradressen. Door het jaar heen ontvang mails met de mooiste inspiratie en unieke aanbiedingen.