Ontwerper kiezen

Hoe bepaal je welke interieurontwerper écht bij je past?

Het eerste en meest essentiële aspect bij het selecteren van een interieurontwerper is naar je eigen gevoel luisteren. Je huis moet een plek zijn waar jij je comfortabel en gelukkig voelt, dus het is van groot belang dat het interieurontwerp aansluit bij jouw persoonlijke smaak en levensstijl.

Neem de tijd om het portfolio van de ontwerper te bekijken en let vooral op de projecten die je aanspreken. Vertrouw op je intuïtie en selecteer de ontwerper wiens werk een emotionele snaar bij je raakt.

Een klik met de ontwerper

Naast het bewonderen van hun werk is het ook van groot belang dat je een sterke persoonlijke connectie voelt met de ontwerper zelf. Een effectieve communicatie en een wederzijds begrip tussen jou en de ontwerper zijn van essentieel belang voor een geslaagd project. Plan een kennismakingsgesprek en bespreek in detail je wensen en verwachtingen.

Stel jezelf de vraag of je je begrepen en gehoord voelt. Voelt de ontwerper aan als iemand waarmee je nauw kunt samenwerken? Is er een gevoel van vertrouwen in de samenwerking? Als het antwoord op deze vragen ‘ja’ is, is de kans groter dat de ontwerper niet alleen een verlengstuk van jou wordt, maar ook in staat is om een plek te creëren die jouw geluksgevoel naar een hoger niveau tilt.

De Missie van een Interieurontwerper

Een professionele interieurontwerper is er niet alleen om jouw ruimte(s) mooi te maken, maar ook om jou te ontzorgen. Je hebt niet voor niets iemand ingeschakeld om dit uit handen te nemen. Hierdoor kun jij je concentreren op het genieten van de make-over van je woonruimte(s). Of het nu gaat om een gezellige woonkamer, een functionele keuken of een rustgevende slaapkamer, het uiteindelijke resultaat moet een weerspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid en wensen. Het is jouw thuis, het weerspiegelt wie je bent en waar jij je het meest op je gemak voelt.

Investering in jouw geluk

Het is een investering in jouw welzijn en de kwaliteit van je leven waar je jaren plezier van gaat hebben, dus neem de tijd om de juiste keuze te maken. Samen met de juiste ontwerper kun je je droominterieur realiseren en genieten van de ideale woonruimte(s) waar je altijd van hebt gedroomd. Als je toch graag zelf de handen uit de mouwen steekt, is het van belang om dit van tevoren af te stemmen. In sommige gevallen bieden ontwerpers specifieke adviespakketten aan die beter bij jouw wensen passen.

Je las een blogpost van interieurontwerper Ylia. Wil je weten hoe ik je kan helpen met je interieur? Bekijk dan mijn pakketten op maat.

Ontvang mijn lijst met favoriete adressen

Wanneer je je inschrijft voor mijn inspiratiemail, ontvang je nu een gratis gids met mijn favoriete interieuradressen. Door het jaar heen ontvang mails met de mooiste inspiratie en unieke aanbiedingen.